برندهای قوی[1] (معتبر) شناخته شده در سطح جهان
به دور از هر گزافهای میتوان گفت که صنایع هر سال میلیاردها دلار صرف ترویج برندهای خود در جای جای جهان مینمایند. به همین دلیل در هر زمان شمار زیادتری از مردم جهان از این برندها اطلاع مییابند. یکی از گرانبهاترین برندها، کوکاکولا است که ارزش بالغ بر 65 میلیارد دلار بر آن ذکر شده است. در فاصله کمی از آن برندهای: ماکروسافت، آیبیام، جنرال الکتریک[2] هر کدام ارزشی حدود 50میلیارد دلار دارند. در دامنه 30میلیارد دلار برندهای: تویوتا، اینتل[3]، مک دونالد[4]، و دیزنی قرار میگیرند. مالبرو، ژیلت و لویس ویتون ارزشی حدود 20 میلیارد دلار برای هر یک از آنها عنوان گردیده است.
برندهای: گوچی، چنل، گپ، رولکس و هرمس[5] نیز از جمله برندهای گرانبهایی هستند که در معرض تهدید جعل، تقلید و تقلب قرار دارند (بهترین برندهای جهان[6]، 2007). جهانی شدن امکان توسعه برندهای واقعی جهانی را فراهم آورده است. مصرف کنندگان در شانگهای، لندن، بمبئی و مسکو اکنون با این برندها کاملاً مأنوس میباشند. چنان که بیش از این تشریح گردید، مصرفکنندگان خواهان این برندها هستند اما بسیاری از آنها استطاعت خرید اقلام اصلی را ندارند. این فرصتی است برای عرضهکنندگان تا این نیاز را با تولید و عرضه برندهای تقلبی پاسخگو باشند.
2-8-6- ارادۀ ضعیف در سطح ملی و بینالمللی
به یک دلیل بسیار روشن، ریسک آغاز یک کسب و کار در تولید یک کالای تقلبی در بسیاری از کشورها بسیار پایین است و آن همان ارادهی ضعیف در حفظ حقوق مالکیت معنوی است.
گرچه برخی در خصوص لزوم حفظ حقوق مالکیت معنوی قوانین ملی و توافقات بینالمللی وجود دارد. اما به نظر میرسد این قوانین ناکافی باشند.
2-8-7- تعرفه و مالیات بالا[7]
پایین بودن موانع و محدودیتهای تجاری فرصتهایی در اختیار تولید و عرضهکنندگان کالاهای تقلبی قرار میدهد که کالای خود را در یک کشور تولید کرده و به جای دیگری صادر نمایند. جالب است که بالا بودن میزان تعرفه و مالیات نیز همین نتیجه را به دنبال میآورد. مصرف کنندگان عمدهای که برای این افراد ارزشمند هستند معمولاً خارج از بازارهای مطمئن و به خصوص در کشورهای کمتر توسعه یافته به سر میبرند. در مورد اقلام دارویی، ممکن است مصرفکنندگان ناظر بر موجودی آن در بازار بوده مشتاقانه خواهان کسب آن باشند. در شرایطی که دولتها بر روی قیمت یا عوارض واردات دارو اعمال کنترل شدید دارند، احتمال دارد که تولید و عرضهکنندگان انواع تقلبی آن دست به کار شده و نیاز بازار را با عرضه داروهای نامؤثر و حتی خطرناک ارزان قیمت، پاسخ دهند بسیاری از کشورهایی که تعرفههای بالا اعمال میکنند با مشکلات عدیده ای در این مورد رو به رو هستند.
در زمینهی کالاهای تجملاتی و لوکس نیز وجود مشکل مشابه دور از ذهن نمیباشد. آگهیهای تبلیغاتی و چیدمان چشمنواز این اقلام در ویترینها و مغازهها ایجاد تقاضا میکند در حالی که قیمتهای بالا خریداران را از تأمین تقاضا بازمیدارد و این بهترین فرصت برای تولید و عرضه نوع تقلبی و ارزان کالاست تا نیاز مشتریان را برآورده سازد.
[1]. Branded Products
[2] General Electric
[3] Intel
[4] . Mc Donald
[5]. Hermes
[6]. Best global brands
[7]. High Tariffs and Taxes